What’s new in de Milieu InvesteringsAftrek 2016?

In 2016 wordt de nieuwbouw en renovatie van milieuvriendelijke gebouwen weer fiscaal gestimuleerd. Dat staat in de stimuleringsregeling Milieu InvesteringsAftrek (MIA) die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland eind december publiceerde. Weten wat de Milieulijst 2016 nog meer voor nieuws brengt? De Installatie Adviseur maakt een lijst van de belangrijkste aspecten.

  • De keurmerken BREEAM, GPR Gebouw, LEED, Gebouw volgens Keurmerk Slimbouwen en Zeer Duurzaam Utiliteitsgebouw volgens de maatlat Groen Financiering staan ook dit jaar weer op de Milieulijst.
  • BREEAM en GPR Gebouw gaan meer op elkaar lijken, zowel fiscaal als procedureel. GPR Gebouw kent bijvoorbeeld geen aftopping meer van 5.000m² bruto-vloeroppervlakte.
  • De 13,5% fiscale aftrek is nu niet meer alleen voor reguliere utiliteitsgebouwen, maar ook voor gebouwen met een industriële functie.
  • Reguliere utiliteitsgebouwen verhoogd naar 27% fiscale aftrek.
  • Ondernemers kunnen vanaf 2016 voordelig investeren in waterstofauto’s- of bussen. Nieuwe vrachtwagens die rijden op aardgas of elektriciteit kunnen óók rekenen op belastingvoordeel.
  • Ondernemers in de landbouw kunnen al lang voor verschillende milieu investeringen aanspraak maken op MIA-voordeel. Nu is er nog eens extra budget voor die sector, waardoor de Milieulijst 2016 de ondernemers meer voordeel kan bieden als ze willen investeren in o.a. systemen die erfafspoeling tegengaan of watertechnologie in de melkveestallen bevorderen.
  • De overheid stimuleert duurzame economische groei en dat zien we terug in de MIA! Ondernemers die investeren in circulair ondernemen kunnen in 2016 een steuntje in de rug verwachten.

Het zou zomaar kunnen dat u aanspraak wil maken op de stimuleringsregeling, maar dat u niet precies weet op welk onderdeel dat kan. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

GEEN REACTIE'S
Download gratis de whitepaper