Ventileren op maat, nu en in de toekomst

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en dat is maar goed ook, want dat is goed voor het milieu. Daar staat wel tegenover dat die gebouwen ook beter moeten worden geventileerd. Anders kunnen de luchtjes en het vocht dat wij produceren niet weg en dat is slecht voor onze gezondheid. Maar hoe voorkom je dat je jezelf door al dat ventileren niet helemaal lens stookt?

De oplossing ligt bij vraaggestuurd ventilatiesysteem. Met zo’n systeem wordt jouw gebouw alleen geventileerd op plekken en tijden wanneer jij er ook aanwezig bent. Dat is ook nog eens lekker energiezuinig. In het Bouwbesluit staat wat de minimale hoeveelheid aan ventilatie per woning moet zijn, waarbij er rekening wordt gehouden met hoe lang je in een ruimte aanwezig bent. Je zal bijvoorbeeld minder tijd doorbrengen in de WC dan in de woonkamer.

Zo wordt er in woningen de meeste lucht over het algemeen afgezogen in de keuken (75 m3/uur). Daarna volgen de badkamer (50 m3/uur) en de WC ( 25 m3/uur). Bij elkaar moet dat zorgen voor de minimale luchtafzuiging van 150 m3/uur die het Bouwbesluit voorschrijft. In het besluit staat tevens dat er aan lucht minimaal 3,25 m3/uur per m2 toegevoerd kunnen worden in dezelfde ruimtes. Ook niet onbelangrijk: het Bouwbesluit wordt eens in de zoveel tijd herzien.

Het is dus zaak dat jij jouw ventilatiesysteem zó kan bewerken dat hij altijd aan deze richtlijnen kan voldoen. Het keuzeaanbod is enorm, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. De Installatie Adviseur helpt je graag met het uitkiezen van een vraaggestuurd systeem. Zo weet je zeker dat jouw ventilatiesysteem niet alleen gebruiksvriendelijk, energiezuinig én toekomstgericht is, hij past ook nog eens perfect bij jouw woning. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Download gratis de whitepaper

GEEN REACTIE'S
Download gratis de whitepaper