Het BaOpt systeem is flink efficiënt

Ooit gehoord van het Bauer Optimierung (BaOpt)? Dat is een systeem dat nieuw toegevoerde lucht goed mengt met de lucht die al in de ruimte aanwezig is. En da’s goed voor het werk- en leefklimaat. Een ander groot voordeel? Het BaOpt principe is toepasbaar op elke situatie en lekker energiezuinig! 

Eilanden

Heel simpel gezegd is het verschil tussen de werking van een BaOpt-systeem en een conventioneel systeem het verschil tussen een diffuse en niet-diffuse luchtstroom. Een conventioneel systeem laat de lucht in een vaste baan door de ruimte gaan. Zo ontstaan er verschillende ‘temperatuur-eilanden’, zoals koude lucht bij de ramen, en blijft verontreinigde lucht op bepaalde plekken steken.

Maar niet bij BaOpt

Dit in tegenstelling tot een diffuus luchtsysteem als die van BaOpt. De luchtstroming is dan zó ongericht dat verse lucht zich mengt met oude lucht en de eilanden dus niet ontstaan. Een andere interessante eigenschap van het systeem is dat objecten als kasten en bureaus geen hindernis vormen voor de luchtmeninging. Zelfs hele warme lampen of grote tussenpanelen zijn geen probleem.

Zo werkt het

Het BaOpt systeem werkt met verschillende luchtdrukvariaties. In de startfase worden redelijk snel achter elkaar korte luchtdrukpulsen aangezet, waardoor de lucht in beweging komt. Beweegt de lucht snel genoeg, dan kan het systeem op de onderhoudsstand en worden er veel minder vaak drukveranderingen aangebracht. Ook tijdens het ventileren, koelen of verwarmen houdt het systeem altijd een diffuse luchtstroming aan.

Energie

Met een BaOpt systeem is een hoge constante luchtstroom niet nodig. Dat betekent dat de luchtbehandelingskast tot 90% minder hard hoeft te draaien en de ventilatoren ongeveer 50% minder energie nodig hebben. Ook verwarmingstechnisch gezien werkt het systeem efficiënt: doordat warme lucht niet bij het plafond blijft hangen en koude lucht zich niet meer ophoopt bij de ramen, kan je flink op de stookkosten besparen!

Download gratis de whitepaper

GEEN REACTIE'S
Download gratis de whitepaper