Besparing bestaande drukverhogingsinstallaties

Voor gebouwen met een hoog watergebruik, hoge opvoerdruk –zoals bij hoge gebouwen- of een oudere installatie is het lonend om de drukverhogingsinstallaties te vervangen. De terugverdientijd is meestal minder dan vijf jaar.

Uit onderzoek blijkt dat oude installaties een overcapaciteit hebben doordat deze zijn ontworpen met de q√N richtlijnen. Wanneer hier een drukverhoger op wordt geselecteerd zal deze niet optimaal functioneren, met hogere energiekosten tot gevolg.

Bij een goede selectie ligt het besparingspotentieel tussen de 25 en 55%!

Praktijkvoorbeeld: kantoorgebouw, 90 meter hoog, drie drukzones. Gedurende twee weken is er een meting gedaan en de oude installatie gebruikte meer energie dan verwacht. Vooraf is berekend dat er een besparingspotentieel is van 34%. Bij het plaatsen van de nieuwe hoog rendement-installatie is er een nieuwe meting gedaan van twee weken. De werkelijke besparing was ruim 39%. Dit leverde een terugverdientijd op van minder dan vijf jaar op basis van levensduurberekeningen.

Voor gebouwen als woontorens, hotels, ziekenhuizen en grote kantoren is het interessant om tijdig te kijken naar de resultaten van de installatie en of de (vroegtijdige)vervanging interessant is. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

GEEN REACTIE'S
Download gratis de whitepaper